Beskytt barna våre

Programvare for foreldrekontroll

Vi gjør en stor innsats for at mindreårige ikke skal bli kjent med innholdet på nettsiden. Vi har laget dette dokumentet for å gi foreldrene er forståelse av hvordan de kan beskytte barna mot upassende innhold / innhold ment for voksne.

Det første steget for å beskytte barna er å installere en programvare som heter "foreldrekontroll". Noen av de beste og mest brukte programmene heter CyberPatrol, Net Nanny og Safety Surf.

Hvordan fungerer programvaren "foreldrekontroll"?

Programvaren "foreldrekontroll" virker ved å blokkere adgang til spesifikke nettsider eller spesifikt innhold på nettet. De fleste programvarer innholder som regel en liste med nettsider som er upassende for barn. Du kan oppdatere programvaren inne på siden til produsenten, og i noen tilfeller oppdaterer programvaren seg selv.

Programvaren virker også ved å blokkere nettsider basert på nøkkelord, slik som «skjeden», «penis» eller «kjønn». I tillegg til at programvaren kan blokkere uønsket innhold, kan du også konfigurere programvaren til å filtrere vekk sider som har innhold relatert til tobakk, narkotika og alkohol, vold og rasisme. De fleste hjem har mer enn en pc eller utstyr å surfe på internett med, sørg for at du installerer programvaren på alle enheter med internett tilgang. Sikre alle enheter og programvare med et passord.

Ingen garanti for at man ikke blir eksponert for eksplisitt innhold

Insatallasjon av filtreringsprogramvare er ingen garanti for at barn ikke blir utsatt for upassende materiale på nettet. Nye nettsteder dukker opp hver dag, så det er viktig å holde programvaren oppdatert. Lær også hvordan nettleserprogramvaren din fungerer slik at du kan sjekke nettstedene familien har besøkt (dette er loggfunksjonen som viser en liste over besøkte nettlesere).

Snakk med barna dine om de mulige farene som finnes på Internett, og husk at det å følge med på hvilke sider barna besøker på nettet er den beste måten å beskytte dem på.

Prat med barna dine om følgende

  • Ikke fortell noe om deg selv eller familie til fremmede du møter på nettet.
  • Folk på Internett kan lett late som om de er noen andre og kan faktisk være udyr som leter etter barn som de kan misbruke.
  • Lær barna at de aldri skal møte en ny online venn uten en voksen til stede.
  • Send aldri bilder til fremmede på nettet, og barna må få informasjon om at de må si ifra til foreldrene umiddelbart dersom de får nakenbilder av noen på nettet

Hvor du kan kjøpe

Hvis du vil kjøpe programvare for foreldrekontroll, kan du gå til: www.cyberpatrol.com eller www.safetysurf.com